Stichting Ubuntu Nederland

img-logo-ubuntuEen aantal deelnemers aan de Valentines Cup op 13 februari 2015 hebben vragen gesteld omtrent uitbreiding van de sponsormogelijkheden.
Dientengevolge heeft er correspondentie plaatsgevonden tussen een van onze deelnemers en Stichting Ubuntu Nederland.
Hieronder treft U de weergave hiervan aan:

 

 

 

“Annette,

img-logo-anbiZoals je weet is er in Zuid Afrika een golfwedstrijd gehouden voor Nederlanders, waarvan de opbrengst voor de Amy Foundation was. Kevin(directeur) was daarbij aanwezig.
Wij willen proberen of er onder de deelnemers aan het golftournooi mensen zijn die 5 jaar lang een gift willen doen.
Kunnen wij in de mail zetten dat de Stichting Ubuntu Nederland geheel door onbetaalde vrijwilligers wordt gerund en dat alle bedragen die worden betaald aan de Stichting Ubuntu Nederland ten behoeve van de Amy Foundation zonder aftrek worden doorvergoed aan de Amy Foundation?”

Antwoord:

” Dank voor je bericht.
Fantastisch dat je dit wilt proberen te bewerkstelligen.
Antwoord op jouw vragen:

  1. Ja, de Stichting wordt  ‘gerund’ door onbetaalde vrijwilligers. Alleen de jaarrekening laat ik 1x per jaar professioneel opmaken door een officieel administratiekantoor, maar die doet dit tegen een gereduceerd tarief.
  2. Elke gift gaat voor ca 97% rechtstreeks naar het goede doel, in jullie geval de Amy Foundation ( er zijn nog drie andere doelen in Zuid Afrika die wij steunen, zie op de site onder “projecten”. De overheadkosten beperken we zoveel mogelijk tot een maximum van 3 % (denk aan website, prints, posters, telefoonkosten etc.). Dit staat in beleidsplan. Ca 1x per jaar ga ik in ieder geval de projecten bezoeken in SA. Met klem zeg ik dat ik elke euro qua reis en verblijfkosten zelf bekostig. Ik vind dit zelf meer dan belangrijk. Voor mij en mijn bedrijf KernTact & Partners geldt: Van iedere factuur gaat 5% naar de Stichting Ubuntu Nederland.

Voor wie van de golfclub dit prettig vindt wordt de Deelgever (graag als nieuw woord in Nederland te introduceren!) met logo, naam en link naar eigen website vermeld op de site van SUN.

Ons sien mekaar ! “

www.ubuntu-nl.nl

We hebben Kevin Chaplin, managing director of the Amy Foundation and South African Ubuntu Foundation Trusts, gevraagd op de golfdag de sponsormogelijkheden toe te lichten.