Valentines Cup 2015

Zuid-Afrika 13 februari 2015

foto 3Waar kwamen ze vandaan? 40 spelers. Van Toxandria, Geijsteren, De Dommel, Erinvale/Lage Vuursche, Grevelingenhout, De Eindhovensche, Prise d’eau, De Pan, Rozenstein, Greyton, Barbaroux, Durban e.a.!
Allen voor één gezamenlijk doel: het ondersteunen van het geweldige werk van de Amy Foundation. Meer dan 2000 kinderen in Kaapstad, met name in de townships “Guguletho” en “Khayelitsha”, worden dagelijks opgevangen om hen te voeden, maar ook om hen op te leiden tot o.a. kok, danser, muzikant of sporter.

foto 2Het golftoernooi op golfbaan Strand leverde dankzij spelers en donateurs 40.000 Rand (circa € 3.200,-) op.
Een aantal spelers heeft een week later van de gelegenheid gebruik gemaakt een tour bij te wonen in Guguletho en heeft een zestal projecten bezocht. Indrukwekkend. “Ons” geld wordt direct gebruikt voor een nieuwe keuken.

Op zo’n golfdag wordt het duidelijk dat er veel vrienden in Zuid-Afrika verblijven in de mooie zomermaanden januari en februari.
Kinderen van de Amy Foundation zorgden op de golfdag voor zang, dans, muziek en een heerlijke Braai.
Voor deze jongelui hebben we dit toernooi georganiseerd.

foto 1Amy Biehl werd in 1993 in Guguletho vermoord. Zij was een Amerikaanse jonge vrouw met één levensdoel: einde aan Apartheid in Zuid-Afrika. Haar ouders hebben de moordenaars vergeven. Zij zijn eerder vrijgelaten en twee van hen werken nu voor de Amy Foundation.

“She made our aspirations her own and lost her life in the turmoil of our transition as the new South Africa struggled to be born in the dying moments of apartheid. Through her, our peoples have also shared the pain of confronting a terrible past as we take the path of reconciliation and healing of our nation.”   –    Nelson Mandela

foto 4Aartsbisschop Desmond Tutu is beschermheer van de stichting. We hebben hem ontmoet in Kaapstad op vrijdag 27 februari. Hij sprak zijn waardering uit voor ons initiatief en stimuleerde ons:

“Keep on going!”.

We hebben toegezegd dat we op vrijdag 12 februari 2016 weer dit evenement zullen organiseren.
Niet voor ons, maar voor deze kinderen!!!

Uipko Ebbens
Willem Emmen
Harry van Leusden